Löprundan, fisketuren eller simpasset: Unik träningsteknik för alla tillfällen

Tillhör du också gruppen löpare som anser att det enda man behöver i löparspåret är ett par skor, lämplig klädsel och den egna kämparglöden? Ta en titt på Mashables samling träningsgadgets – det är svårt att inte bli inspirerad till att tillåta kanske i alla fall en teknisk pryl på nästa löparrunda.

Razer gör i vanliga fall hårdvara anpassad för datorspel, men har även tillverkat en stilren hybridsmartklocka och aktivitetstracker som går under namnet Razer Nabu.

För olycksfågeln har Reebok den perfekta lösningen – The Reebok Checklight – som bärs på huvudet och samlar in data från bland annat kollisioner.

Hur mycket sol har du exponerats för idag? Neatatmos smarta armband med diamantstruktur mäter solexponering och samlar datan till en iPhone eller iPad.

Dålig hållning är inte längre ett problem med en Lumo Lift i din ägo. Lumo Lift uppmärksammar dig, med hjälp av en lätt vibration, på att du har börjat säcka ihop.

Jaybird Reigns fitness-tracker känner av specifik fysisk aktivitet och kommer veta om du springer eller har övergett spåret för ett pass i simhallen. Den känner dessutom av om du inte är på topp och skickar dig i säng tidigt.

Hjärtslagen dånar i öronen under sista kilometern. Hur hög puls har du egentligen när du ger löpningen ditt allt? LG har hörlurarna som mäter pulsen och samlar data om hjärtfrekvens och syreanvändning.

Lifesum är en app som trackar din livsstil, räknar dina kalorier och på sätt kan du kartlägga din kost. Top Formula tipsar om kosten på sin hemsida: www.topformula.se/

Kolla även in den svenskutvecklade appen Fishbrain! Unik community-app som hjälper dig att hitta fiskelyckan i ditt närområde. Genom mängder insamlad data och fisketips från privatpersoner och experter anpassas ditt flöde efter uppdateringar i din närhet.

Onödigt eller kul? Du bestämmer!